Social media tools om posts in te plannen
blog_image

Janet Schouten

13-03-2023

Social media tools om posts in te plannen

Tools om meerdere social media accounts te managen.

Deze tools kun je gebruiken voor het inplannen en monitoren van je social media.

Zo kun je er op vaste momenten in de maand aan werken en meer rust creëren voor jezelf.

 

In het programma STEP UP hebben we ook een handige contentkalender met veel inspiratie die je er altijd bij kunt pakken. Zo heb je binnen no-time toffe content om te posten.

 

Creator studio

Allereerst de tool van facebook zelf, creator studio. Hiermee kun je eenvoudig content plaatsen én alvast inplannen op Facebook én Instagram. De tool is gratis, en er is ook een app van. 


Picture 1

 


Kijk maar eens op: https://business.facebook.com/creatorstudio/ 

En check deze video op youtube voor meer uitleg.

 

Wil je ook andere platformen zoals LinkedIn toevoegen, dan zul je moeten kijken naar betaalde tools.

 

Buffer

Als je niet veel accounts hebt om te managen dan is buffer een goede tool. Ze hebben een gratis versie tot 3 accounts/kanalen waar je 10 posts vooruit kunt plannen. Daarnast bieden ze ook uitgebreidere pakketten waar meer accounts kunt toevoegen, meer posts kunt inplannen maar bijvoorbeeld ook met klanten via een goedkeuringsmodule kunt werken.

 

Picture 2



Check gerust; https://buffer.com/

 

 

Social Bee

Een van de betaalde tools die je kan gebruiken is Social Bee. Hiermee kun je posts inplannen voor Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Pinterest. In een kalender kun je je posts van te voren inplannen.

 

Picture 3


 

De pakketten die ze aanbieden variëren tussen de 24 dollar (voor 5 accounts) en 82 dollar per maand (voor 25 accounts). Wat je nodig hebt hangt af van het aantal gebruikers en accounts dat je wilt toevoegen. Ze bieden een 14 dagen free trial aan.

Kijk maar eens op: https://socialbee.io/

 

Loomly

Een andere tool is Loomly. De basis features bestaan uit een kalender waar je van te voren alles in kan plannen, een overzicht van al je ingeplande posts, wat basis analyses, en je kan zien hoe je posts er uit komen te zien. Het handige is dat je ook opdrachtgevers kunt toevoegen die zelf de posts kunnen goedkeuren.

 

Picture 4



Hier is het mogelijk om Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn posts in te plannen.

Ook Loomly biedt verschillende pakketen die je kan gebruiken. Deze variëren tussen de 26 dollar (voor 10 accounts) en 269 dollar per maand (voor 50 accounts).

 

Ze bieden een 15 dagen free trial aan.

Kijk maar eens op: https://www.loomly.com/

 

 

Houtsuite

Houstsuite gaat nog een stapje verder. Hierbij is het mogelijk om de specifieke winkelpagina’s aan één Hootsuite account te koppelen om zo een post in te plannen waar en wanneer jij dat wilt. Je kunt Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en YouTube koppelen.

 

Picture 5


 

Ook Hootsuite maakt gebruik van het pakketten systeem. Kosten variëren tussen de 99 dollar (voor 10 accounts) en 249 dollar per maand (voor 20 accounts).

 

Ze bieden een 30 dagen free trial aan.

Kijk maar eens op: https://www.hootsuite.com/

 

Heb je ergens al ervaringen mee of tips voor andere goede platformen? Laat het ons weten op team@business-shakers.com.

UITGELICHT