Kilometerregistratie, zo kies je de juiste app om het makkelijker te maken

Team Business Shakers

26-09-2024

Kilometerregistratie, zo kies je de juiste app om het makkelijker te maken

Als ondernemer is het bijhouden van je zakelijke kilometers een must voor een correcte administratie en belastingaangifte. Maak het jezelf vooral een beetje makkelijk, er zijn namelijk verschillende apps beschikbaar die je hierbij helpen. Hiermee kun je automatisch je ritten vastleggen en eenvoudig voldoen aan de eisen van de Belastingdienst. Geen gedoe meer met notities of Excel-sheets – gewoon je telefoon in je auto, en de rest gaat vanzelf!


Waarom zou je een kilometerregistratie-app gebruiken?

Als ondernemer moet je vaak ritten declareren of kilometers bijhouden voor je administratie. Het is belangrijk dat dit nauwkeurig gebeurt, vooral omdat de Belastingdienst strikte eisen stelt aan je kilometerregistratie. Gelukkig zijn er apps die automatisch je ritten registreren, waardoor je niet handmatig gegevens hoeft in te voeren. Hiermee bespaar je niet alleen tijd, maar voorkom je ook fouten.

De meeste apps registreren automatisch je ritten met GPS. Dit betekent dat je zelf niets hoeft bij te houden; de app doet het werk voor je. Aan het eind van de maand kun je je ritten eenvoudig exporteren en doorsturen naar je boekhouder of de Belastingdienst.

Let wel op dat de app die je gebruikt voldoet aan de eisen van de Belastingdienst, wat betekent dat je administratie altijd op orde is. Zo voorkom je verrassingen bij een controle.


Privé en zakelijk gescheiden houden

Veel apps bieden de optie om ritten als zakelijk of privé te markeren, zodat je eenvoudig onderscheid kunt maken tussen ritten die je moet declareren en ritten die voor je eigen rekening zijn.


Overzicht en rapportage

Aan het eind van elke periode kun je in een oogopslag zien hoeveel kilometers je hebt gereden en voor welke ritten je kosten kunt declareren. Je kunt vaak rapporten met één druk op de knop genereren en versturen.


Geschikte apps voor gebruik in Nederland:

  • TanQyou
  • Deze app is volledig gratis en goedgekeurd door de Belastingdienst. TanQyou registreert automatisch je ritten en houdt je kilometers netjes bij. De app maakt het eenvoudig om zakelijke en privé-kilometers van elkaar te scheiden en je kunt met één druk op de knop rapporten exporteren. Ideaal voor ondernemers die een betrouwbare en kosteloze oplossing zoeken voor hun kilometerregistratie. Bovendien is de app beschikbaar voor zowel iOS als Android.
  • Cartracker
  • Met Cartracker krijg je een alles-in-één tool voor het bijhouden van je kilometers. Deze app kost € 5,- per maand, en voor een eenmalige betaling van € 150,- kun je een device in je auto installeren, waardoor je altijd een automatische en nauwkeurige kilometerregistratie hebt. Naast de standaard rittenregistratie biedt Cartracker ook rijgedrag analyses en voertuigdiagnoses, wat vooral handig kan zijn als je veel onderweg bent en extra inzicht wilt in je rijstijl en onderhoudsstatus.


Sommige apps bieden extra functies, zoals analyses van je rijgedrag en inzicht in de onderhoudsstatus van je voertuig. Mocht je je rijstijl willen verbeteren of beter wil bijhouden wanneer je nu onderhoud nodig hebt.

Weet jij nog een andere app die we zeker moeten benoemen? Laat het ons weten!

blog_image

UITGELICHT